Ylläksen oma lääkäriasema
Koko perheen välittävää lääkäripalvelua lähelläsi Ylläksellä. 

Röntgenpalvelut ja tapaturmaklinikka 

Röntgen- ja tapaturmaklinikka palvelee sinua Äkäslompolon lääkäriasemallamme Äkäshotellin FeelGoodissa Äkäsentie 10, kts kartta. Kesäaikaan röntgentoiminnassa on katkoksia.

Röntgenkuvauksiin pääset lääkärikäynnin yhteydessä ja kuvien tulkinta sekä tarvittavat toimenpiteet, kuten kipsaukset ja lastoitukset, suoritetaan myös samalla. Käytössämme ovat nykyaikaiset ja nopeat suoradigitaaliset kuvantamislaitteet. Kuvat saat mukaan cd:n tai USB-tikun muodossa. Erikoislääkärit tekevät meillä myös ultraäänitutkimuksia vastaanottojensa yhteydessä.

 

Laboratoriopalvelut

Laboratoriopalvelut ovat käytössämme pikatestien muodossa joka päivä. Lisäksi kaikkien normaalien laskimoverinäytteiden ja virtsa-ym testien otto onnistuu kaikkina arkipäivinä aamupäivällä. Otamme myös koronatestejä.


Palveluihimme kuuluvat mm:

Pikatestit

  - mm. tulehdusarvot CRP, lasko

   - INR

   - D-dimeeri

   - virtsan kemiallinen seula

   - verensokeri 

  -  covid-19-testit

  - influenssatesti

  - streptokokkitesti

Normaalit verinäytteet

Kuulotutkimukset

Keuhkojen toimintaa mittaavat spirometria ja PEF

 Sydänfilmi eli EKG

Teemme myös gynekologisia tarkastuksia ja niihin liittyviä PAPA-kokeita.

Laboratoriokokeisiin voit tulla lääkärin lähetteellä tai ilman. Lääkärin lähetteellä saat tutkimuksista Kela-korvausta. Henkilökuntamme opastaa sinua näytteiden ottoon liittyvissä asioissa, esimerkiksi, täytyykö kokeisiin tullessa olla syömättä/juomatta.

Ajanvaraukset ja tiedustelut:

0404112262